Noen oddstips for Starcraft

Starcraft er et av verdens mest populære dataspill. Spillet hører under sjangeren sanntids strategispill, noe som betyr at du kan spille mot andre direkte, i motsetning til f.eks. sjakk der man må vente på tur. Visste du at du også kan spille på vinneren i nasjonale og internasjonale Starcraft-turneringer? Her er noen tips om hvordan du finner vinneren og kan tjene penger på å tippe riktig vinner.

blizzard-logoVi kan takke Blizzard Entertainment for mye, men spesielt dataspillet Starcraft har blitt deres største arv til spillsamfunnet. Deres første versjon av et av verdens mest populære spill kom allerede i 1998. Moderne teknologi kombinert med nye ideer ga oss Starcraft II, som går som en farsott rundt hele verden. E-sport vokser raskere enn mange andre konkurranseidretter, og det beste for publikum er at man også kan tippe på vinneren av store turneringer og dueller hos flere av spilleselskapene.

Bli kjent med spillet

Det som gjør Starcraft-betting like spennende som andre fysiske idretter, er at det er full balanse mellom krigførende parter. Hvert lag og utøvere har sine egne opptredener, strategier og egenskaper. Her er det ikke fysikken til de som styrer løpet som teller, men hvor mye erfaring man har opparbeidet seg og hvilken taktikk man velger mot hver nye motstander man møter. Kan man kanskje sammenligne spillet litt med poker? Selvfølgelig! For de som ønsker å satse penger på spillet bør man kunne mest mulig om Starcraft, slik man også bør kunne om fotballagene før man satser pengene sine. Ønsker du å starte som Starcraft-spiller bør du starte på normalt nivå. Det betyr at angrepene er ganske sjeldne, og du har god tid til å lære å beherske deg selv i dette miljøet. Ifølge reglene kan du spille på LAN eller gjøre det gratis på Blizzard Entertainments offisielle server.

Hva kjennetegner en god Starcraft-spiller?

En ting er å bli kjent med spillet selv, men skal du satse penger på hvem som slår hvem, bør du også vite hva som kjennetegner en god spiller. Ting du bør se etter er hvor raskt en spiller setter seg inn i kartene sine, for å få oversikt over ulike landområder, steiner, og områder med ledig plass. Dette legger du merke til ved å se hvor spilleren velger å slå seg ned i starten av spillet og hvor raskt spilleren gjør dette. I starten er det meste av landet dekket med tåke og derfor usynlig. Andre ting du bør se etter er hvordan spilleren utnytter ressursene, som mineraler og gass. Ressursene påvirker sterkt nivået av industriell utvikling hos spillerne.starcraft-face1

Hold øye med:

  • Aggressivitet – har spilleren følere ut i resten av kartet tidlig nok? Hva slags aksjoner blir gjort med informasjonen som blir funnet, riktig forsvar eller effektivt angrep?
  • Ressursbruk – er cooldowns brukt effektivt eller står bygninger uten å produsere noe i lange perioder? Er mineral- og gassbruken optimal?
  • Taktikk – dette er vanskelig for en nybegynner å ha full oversikt over, men man legger raskt merke til forskjellen på et auto-angrep og det som ser ut som en mangeleddet angrepsplan

Alle starter likt

Starcraft II består av tre forskjellige spillbare raser, Terran, Protoss og Zerg, og spillerne som er med i en Starcraft-turnering kan velge ut hvem de selv ønsker å være. Ingen av rasene har i utgangspunktet noen klare fordeler, men noen spillere har etter hvert begynt å spesialisere seg på egenskapene de har og vet også hvilke svakheter motstanderne har. For å tjene penger på spillingen din trenger en forståelse av spillet og de største stjernene før du kan håpe å tjene på det, men når du har det, så kan du begynne å plukke opp noen store gevinster etterhvert.