Om Protoss

starcraft2-protosDet er to raser i Starcraft hvor biologisk forskning har vært viktig. Dette er først og fremst de tilpasningsdyktige Zergene, men også Protoss har vist seg å være interesserte i å styre evolusjonen. Det var rasen Xel’Naga som en gang gikk ned på planeten Aiur, der de utviklet et biologisk eksperiment de kalte Protoss. Planen var å skape en perfekt skapning, men Protossene viste seg å utvikle seg raskere enn beregnet. Etter hvert utviklet de evnen til å stå imot sine egne mestre, som hadde skapt dem. Xel’nata forsto etter hvert at eksperimentet hadde gått for langt og bestemte seg så for å forlate Aiur. De som ble igjen var rasen Protoss.

Styrker:

  • Sterke enheter – energiskjold og generelt høy helse gir Protoss ekstremt motstandsdyktige enheter som gjør mye skade
  • Warp – bygninger og enheter kan teleporteres inn automatisk, og raskt i en nødsituasjon
  • Overlegne flyangrep – de desidert mest overlegne flyveenhetene, om de blir brukt riktig

Skjøre tidlig i spillet

De spillerne som liker å ha en trygg start på spillet sitt, styrer ofte unna rasen Protoss. De tidligste angrepsenhetene, Zealot, kan nærmest på egenhånd ta seg av en liten gjeng Zerglinger, men driver kun nærkamp og er en smule treigere enn andre grunnenheter. Oppgraderinger går sakte for Protoss, så forsvar kan være vanskelig å begynnelsen. Når du er kommet i gang, derimot, kan Protoss overvelde ved hjelp av beskyttende Sentry, teleporterende Stalkers med sine effektive kanoner, og vite hvor de best kan angripe ved hjelp av spionflya Observers. Det er mye fleksibilitet i begynnelsen til midten av spillet for Protoss, selv om de ikke nødvendigvis er kjent for dette (Protoss har lenge vært sluttspill-mesterne). Med enheter som Adept og Stalkers kan både begynnelse og midt-spill foregå enkelt og greit, og gjøre at man har en sjans selv mot flygende enheter.protos

Flott design

Mange har forelsket seg i Protoss’ design, spesielt enhetene som Zealot, Dark Templar og Executor. Mange liker også friheten man har til å bygge opp basen sin. Spesielt er det i Starcraft II-serien disse elementene kommer frem. Protoss har også mange bevegelige og fleksible karakterer som passer perfekt til bakkekamper, spesielt mot angrep på Zerg, som er kjente for å være raske av seg.

Fordeler ved å velge Protoss

Spill Starcraft online og se hvor sterkt forsvar Protoss har i forhold til Zerg i midt-fasen, men det er mange som mener at de ikke er langt så tøffe som Terran. Flere profesjonelle spillere mener også at Protoss-kreftene er mer mobile. Konklusjonen er allikevel at Protoss er dårlig på det Zerg er gode på og omvendt.