Om Terran

starcraft2-terranNår du skal spille Starcraft står valget mellom å styre tre forskjellige raser, men hvem skal du velge og hvorfor skal du akkurat velge Terran? Dette er spørsmål alle stiller seg når de prøver seg på Starcraft.

En av verdens første kjente spillere av Starcraft, kjent under navnet Duban, har laget en flott guide for nybegynnere. Han foreslår at du velger de to andre rasene fremfor Terran, rett og slett fordi dette er mennesker. Et ganske godt argument i seg selv, hvis man tenker over menneskehetens styrke hvis vi skulle møte på utenomjordiske vesener, men det å være menneske i Starcraft kan også ha flere fordeler. Vi gir deg en liten oversikt over ulemper og fordeler ved å velge Terran.

Defensiv rase

I Starcraft er Terran kjent som en svært defensiv rase, kanskje den mest defensive av dem alle. De jobber allikevel hardt i starten av spillet for å befeste en sterk posisjon så tidlig som mulig, vanligvis ved bygge forsyningsdepoter, brakker, og fabrikker. Fordi Terran-strategien er veldig enkel og grei for nybegynnere er det mange som velger dissee første gangen de spiller, rett og slett fordi man ser progresjon i spillet sitt. Hurtigheten vi snakker om her, kan uansett ikke sammenlignes med Zerg, som er insekter og mye mer fleksible, men det er spennende å velge Terran, fordi du vil kjenne igjen de menneskelige egenskapene.

Styrker:

  • Flygende base – flytt viktige bygninger vekk fra fare
  • Krigstaktikk – tilpasningsdyktige enheter gjør dette til den perfekte rasen for en taktiker
  • Tungt forsvar – Terran kan forsvare seg selv mot vanskelige angrep

Standardenheter

Basen begynner med muligheten til å lage SCV, som er Terrans ressurssankere og byggere. Nye bygg krever at en SCV må ofre tiden sin til å bygge, men byggingen tar konkurransedyktig tid å få unnagjort. Når tiden er inne til å angripe har Terran som sagt en god del enheter å velge mellom, og mest effektivt er en variert gruppe krigere. Men standard Marine er verdt å satse på – en typisk soldat med maskingevær, middels rekkevidde. En favoritt blant kjøretøyene er den raske Hellion, som kan utvikles raskt for muligheten til å få oversikten over kartet og gjøre stor skade. For Terran er det viktig å tenke på at alle enhetene må læres inngående siden et effektivt angrep burde bestå av både bakke- og luftkjøretøy.starcraft2-play-terran

En sterk rase

Hvis du velger Terran, bør du vite at denne rasen er sterk. De trenger allikevel muldyr for å holde tritt med Protoss og Zerg, men muldyrene er til stor hjelp. Selv om Terran er kjent for å være defensive, så kan de også spilles aggressivt. Faktisk mener flere eksperter at dette er den beste måten å vinne med Terran på. Spill Starcraft online du også og test ut Terran i en turnering.