Om Zerg

I Starcraft kan du som spiller velge mellom å styre tre raser, som alle har hver sine egne egenskaper. Alle har selvfølgelig sine fordeler og ulemper. En av disse er Zerg, som er ganske så ulike de to andre, Terran og Protoss. Vi gir deg en oversikt over Zerg!

Effektive drapsmaskiner

starcraft-zergDet er på mange måter og plan Zerg skiller seg fra både Terrans og Protoss. De stammer historisk sett fra mange forskjellige arter, men også på hvordan de både kriger og oppfører seg skiller de seg klart ut. Der hvor de andre bruker teknologi for å lage våpen, rustninger og romskip, tilpasser Zerg seg biologisk ved hjelp av planlagt mutasjon og nøye gjennomførte sammensetninger av organer og voksende organismer. Dette er kanskje den mest tilpasningsdyktige gruppen i hele Starcraft. De mener at det er ved hjelp av biologisk tilpasning de kan oppnå absolutt dominans, og ikke ved å bruke alle ressurser på å lage nyskapende teknologi. Denne tilpasningsdyktigheten har gjort dem til effektive drapsmaskiner i kamper mot de andre artene.

Styrker:

  • Rask utvikling – lag nye Zerglings i forrykende hastighet
  • Mobilitet – mange raske enheter, ekstra fart på hjemmebane (creep-område) og tuneller
  • Nedgraving – grav ned enheter hvor som helst så fienden ikke har oversikt over hvor stor styrke du har

Manipulerer omgivelsene sine

Det var etter Xel’Nagaenes desperate flukt fra planeten Aiur, at de bosatte seg på den vulkanske planeten Zerus. Her fortsatte de sitt evolusjonære arbeid og de kom altså opp med en insektlignende rase, som de kalte Zerg. Zergene hadde de utrolige egenskapene at de kunne ta over andre dyr på planeten og brukte disse egenskapene for å overleve på Zerus. Vi kan enkelt si at de manipulerte omgivelsene sine og gjør dette fortsatt. Zergene har ikke egne hus eller store borger, men bor i det vi kan kalle for reir.starcraft2-play-zerg

Standardenheter

En Zerg-base begynner med larvene. Disse kan utvikle seg til alle andre slags enheter, så lenge basen er oppgradert. De første enhetene du kan utvikle er Droner, som blir brukt til å både hente inn ressurser og ofre seg selv for å bli nye bygninger. For å kontrollere de nye enhetene trengs Overlords, som også er flyende enheter. Dette er et stort fortrinn ovenfor de andre rasenes forsyninger (som er Overlords tekniske funksjon), siden disse kan brukes til tidlig luft-utforskning og flyttes ut av veien om de blir angrepet. De tidligste krigsenhetene du får tak i som Zerg er Zerglingene. Disse lynraske nærkampsmorderne blir laget 3 i slengen, og kan noen ganger lage et så stort overtak i tidlig spill at kampen er over etter få minutter om motstander ikke beskytter seg bra nok. Sammen med de tanks-aktige Roachene og de farlige Hydraliskene har du hele grunnangrepet dekket.

Hvorfor velge Zerg når du spiller?

Mange synes Zerg er vanskelig å spille fordi det krever veldig raske avgjørelser og veldig fin balanse av ressursbruk. Hastigheten i utviklingen blir betalt for av Zergenes sløsing av ressurser, som krever at du må være mer på hugget i å samle inn ressurser. Spill Starcraft online som Zerg om du liker raske spill og er flink til å organisere angrepene dine.