Populære Starcraft-turneringer

Det spilles Starcraft-turneringer over hele verden, stort sett døgnet rundt. I Norge finnes det utallige turneringer i løpet av et år, både for nybegynnere og mer erfarne spillere. Er du klar for å spille i Telenor-ligaen stengte påmeldingen for vårsesongen 31. januar, men du kan enkelt melde deg på til høstsesongen allerede til sommeren. Her får du en oversikt over populære Starcraft-turneringer, både utenlands og her hjemme i Norge.starcraft2-logo

Telenor-Ligaen

Telenor-Ligaen er driftet av nettstedet gamer.no, men er også sponset av Telenor. Sesongene er delt opp i både vår og høst, slik at man ikke trenger å vente så lenge til neste gang, hvis man gikk glipp av påmeldingsfristen. Vår-sesongen har som regel påmeldingsfrist 31. januar og høstsesongen 31. august. Dette skal være Norges aller største satsning på e-sport, så her er det kanskje greit å ha god erfaring før man setter seg bak spakene. Våren 2016 er det påmeldt 62 deltakere som kommer til å kjempe om seieren helt frem til mai. Her skal det så avgjøres hvem som får dele de 400.000 kronene som ligger i premiepotten. Årets vårsesong 2016 er for øvrig rekord i antall påmeldte deltakere.

Starcraft i Asia

At dataspill er populært i Asia er ingen hemmelighet. I Sør-Korea har Starcraft blitt så populært at dueller mellom deltakere og lag blir sendt på TV på statskanalen. Til sammenligning vil dette bety at en Starcraft-duell kunne bli sendt på NRK i beste sendetid under gull-rekka på en fredagskveld. I Kina er også Starcraft populært og det pågår nå en egen konkurranse som heter Kung Fu Cup, hvor 16 av deltakerne kjemper om en premiepott på ca. 250.000 kroner. Taiwan har også en egen nasjonal konkurranse våren 2016, hvor 8 spillere til sammen skal kjempe om den samme summen. Dette er ganske mye penger i Taiwan, slik at det å bli god i Starcraft har blitt viktig for de unge.

Copa America 2016

Når de fleste av oss hører Copa America, tenker vi med en gang på fotball, men Starcraft har også fått en egen turnering i Brasil med samme navn. Copa America 2016 er den første sesongen i sitt slag hvor det ble konkurrert mellom både lag og enkelt personer. Oppsettet minnet en del om en fotball-liga, med seriespill først og så en utslagskonkurranse og sluttspill til slutt, som endte med en finale. Årets suverene vinnere kom fra Brasil, selv om det var representert deltakere fra hele 10 land i turneringen. Kanskje er du første norske deltaker i høstsesongen 2016?starcraft2-play2

Spill på din favoritt

Over hele verden dukker det opp nye turneringer og spennende ligaer, og mange har også blitt nasjonale, som da blir arrangert av gode organisatorer, som har fått det hele i gang takket være store sponsorer. Her hjemme har vi nevnt Telenor-ligaen, hvor tele-konsernet har spyttet i hele 400.000 kroner i premier. Bookmakere og nettcasinoer har også fattet interessen for Starcraft og i flere av ligaene som nå blir tv-sendt, kan vi spille på deltakerne. Mange av disse deltakerne har blitt «stjerner», nesten på lik linje med både artister og idrettsutøvere. Odds på Starcraft finner du i dag også hos flere norske spillselskaper.

Lokale Starcraft-turneringer

E-sport har blitt et fenomen og det blir stadig stiftet nye lokale Starcraft-klubber rundt om i hele landet, som både konkurrerer internt og mot hverandre. De møtes for å diskutere strategier, hvordan man spiller best alene og sammen. Ønsker du å bli med i en slik klubb er du garantert hjertelig velkommen. Hva med å starte opp en egen klubb, med dine venner, og konkurrere mot andre lag fra hele verden? Det å delta i internasjonale turneringer kan være både spennende og lærerikt.