Starcraft-forumer online

Det å møte andre på nettet som har den same lidenskapen som en selv er bare en stor fordel, spesielt når det gjelder dataspillet Starcraft. Det finnes i dag flere forumer over hele verden, både flere norske og andre, hvor spillere deler sine egne erfaringer. Her kan du diskutere fordelene til Protoss eller Terran, og forhåpentligvis bli en bedre spiller ved hjelp av andres erfaringer. Her får du en oversikt over noen av de mest populære forumene som omhandler Starcraft på nettet!

Blizzard’s egne battle.net forum

battle-net-logo1Blizzard’s battle.net tar for seg flere strategi-spill som Warcraft, Diablo, Heroes, Hearthstone og Overwatch, men det er Starcraft-forumet som har vokst mest de siste årene, både på de amerikanske, europeiske og asiatiske sidene. Dette har, ikke så veldig overraskende, blitt et av verdens mest populære forumer for akkurat Starcraft-spillere. Her diskuteres det alt om selve spillet, men brukerne gir hverandre også viktig informasjon om hvilken Starcraft-turnering som pågår eller snart starter. Nettsiden er også en viktig informasjonsside om spillet, om oppgraderinger og annet, som er naturlig siden det er spillets utvikler som styrer siden, men det er også stort fokus på internasjonale turneringer og hvem som er verdens beste spiller for øyeblikket, og diskusjonene rundt dette er styrt av brukere (utvikleren vil jo helst holde seg upartisk). Nettsiden følger spesielt nøye med på verdensmesterskapet!

Teamliquid.net – egne spillerblogger

team-liquid-logo1Et forum hvor det diskuteres litt mer lokalt og konkret om Starcraft II finner du på nettsiden teamliquid.net. Her vil du også finne blogger skrevet av noen av de beste spillerne i verden, hvor de deler sine erfaringer og strategier. Det finnes egne forumer her for ulike Starcraft-turneringer, hvor man kan diskutere hver enkelt turnering underveis. Mange av spillerne har også fått egne tråder hvor det diskuteres hvordan spilleren gjør det underveis og hva kanskje spilleren burde ha gjort annerledes. Dette er forumet for Starcraft-fansen, som følger nøye med på sine egne stjerner. Et veldig aktivt forum!

Starcraft-samfunnet på gamereplays.org

På nettsiden gamereplays.org har man startet opp et eget lite samfunn for de som er lidenskapelig opptatt av både spillet, men også turneringene som foregår rundt i hele verden. Det fine med denne siden er at det også finnes tråder for helt nye spillere, slik at man får noen gode råd i starten av karrieren sin som Starcraft-spiller, og hvem trenger vel ikke det? En spennende tråd på forumet, heter «Mentoring» forum. Her får man gode råd fra erfarne spillere som ønsker å dele sin kunnskap. Det finnes også tråder på det mer tekniske rundt programvaren, hvis man trenger hjelp til dette eller at det oppstår komplikasjoner med spillet eller datamaskinen. Forumet er ikke like aktivt i 2016, men mye informasjon er mulig å finne i arkiverte tråder, i tillegg til at brukere gjerne kommer innom når de ser oppdaterte tråder.

Spill.no og andre norske forumer

spill-no-logoDet finnes ikke mange egne dedikert norske Starcraft-forum, da de fleste er amerikanske eller er laget med engelsk tekst, men det finnes noen gode unntak. Et av dem finnes på nettsiden spill.no, som tar for seg de fleste strategispillene. Det diskuteres her alt fra spillplattformer og strategier. Det deles også informasjon om helnorske Starcraft-turneringer. En annen norsk nettside som er verdt å sjekke ut er battlefield.no, som har egne Starcraft-tråder. Det har også gamereactor.no, hvor du finner anmeldelser av Starcraft spill og gode tips i trådene, skrevet av brukerne selv. Det som er bra med dette forumet er at mange spillere har delt analyser av strategiene ved hjelp av bilder. Dette kan forbedre din egen spilling betraktelig.