StarCraft: Remastered

Som navnet tilsier, er StarCraft: Remastered den oppussede versjonen av det klassiske videospillet StarCraft. Alt du forbinder med originalen, er ivaretatt, samtidig som spillutvikleren Blizzard har tilført nyversjonen alt hva nåtiden kan varte opp med av kvalitet. For en gangs skyld behøver du ikke velge mellom nostalgi og det nyeste på markedet.

En spillklassiker i ny drakt

Originalen StarCraft var banebrytende da den kom i 1998, og et par år etter ble utvidelsen StarCraft: Brood War sluppet. Spillet satte standarden for senere strategispill, og ble raskt det mest populære sanntidsstrategispillet (kanskje bedre kjent som RTS, fra engelsk «real time strategy») i verden. De siste årene har framveksten av og oppmerksomheten rundt e-sport befestet StarCrafts rolle som spillklassiker. StarCraft ble ett av de første store spillene på e-sportarenaen, og millioner av gamere har konkurrert i spillet på enorme e-sportarrangementer. På enkelte TV-kanaler har du kunnet følge spillet døgnet rundt.

Oppusset og oppgradert, men seg selv

Da den oppgraderte versjonen ble sluppet i august 2017, var StarCraft med andre ord et spill i tiden, selv om det var gått nærmere tjue år siden Blizzard lanserte det for første gang. StarCraft: Remastered inneholder både originalen og utvidelsen StarCraft: Brood War, og kommer for både Mac og PC. Den nye versjonen har støtte for bredskjermformat, slik at du får sett mer av arenaene, og generelt får bedre oversikt. Handlingen er ved det gamle, noe som sikrer at svorne entusiaster får akkurat det de ønsker seg, men samtidig er både lyd og oppløsning blitt betraktelig bedre. Musikksporene så vel som dialogen er nyinnspilt, og sentrale deler av spillet har fått en oppløsning på 4K UHD. Flerspillersystemet er blitt mer avansert og detaljer som språkstøtte og skylagring er også blitt inkludert.

I pose og sekk

Alt ligger med andre ord til rette for å gjenoppleve det gamle og kjære på en bedre måte enn noensinne. Og om du innimellom skulle være redd for at alt var bedre før, er selve nostalgien ivaretatt. Flere av de nye effektene kan slås av og på, og du kan til og med bytte mellom gammel og oppgradert grafikk med et enkelt tastetrykk. Når hele herligheten kan bli din for godt under 150 kroner, er det fristende å si at dette er en mulighet du ikke kan la gå fra deg hvis du er en StarCraft fan.